Черевић

Черевићки укуси

Догађаји

Цхеревић вилл

На обронцима Фрушке Горе у месту Черевић у општини Беочин, одржан је базар хране, пића и рукотворина под називом Червићева вила. Базар је организован тако да сви они који имају занатске производе лакше дођу до купаца, пре свега оних који имају викендицу у том крају. Базар се организује једном месечно, од маја до октобра.

Трећи базар у Черевићу је добра прилика за додатну зараду за све оне који се баве производњом хране, воћа, ракије или неких других занатских производа. То је и прилика да сви они који имају викендице у том делу беочинске општине упознају произвођаче од којих могу да купе храну, пиће, поврће и воће. Произвођачи воћа, на пример, кажу да је воће, као и други прерађени производи од њега, изузетно квалитетног, без превише хемијских агенаса.

Базар у Червићу одржава се једном месечно, од маја до октобра, током сезоне воћа и поврћа. Организатори кажу да је то веома значајан догађај од којег сви имају користи.

Чаршија у Черевићу дочекивала је госте и из других места. Имајући у виду да је ово прва година да се базар одржава, организатори кажу да ће после шест месеци, када се све заврши и ураде анализе, одлучити да ли ће се нешто променити. Једно је сигурно, ова врста продаје ће се наставити и наредне године, а једино што би могло да се деси јесте да се прошири асортиман производа који ће бити у понуди викендашима, али и свим осталим грађанима.

0 +

Излагачи

0 +

Гости

0 +

Године искуства

0 +

Рецензије

Рецепти

Шта препоручују наше баке

“Добра кухиња је срце дома.”

1кг брашна 1/2л млека 1 квасац 3 јајета Мало соли Замеси, остави да ускисне, кад се подигне тесто размеши га у једну јуфку и раздели на 6 лоптица Развући сваку лоптицу у облик тањира Одозго на треницу изрендати путер на сваку лоптицу ( утрошити 1 путер) Развући, направити кифле, премазати жумањћем и пећи

Рајкине слане кифле

Оглулити и очистити бундевице од семенапа па их онда нарендати Посолити и прелити закисељеном водом, да преноћи Ујутро добро исцедити, ставити у шерпу и кувати Предходно исећи црни лук и мало га продинстати Налити мало воде ставити целер, першунов лист и вегете Кувати Када се све лепо скува запржити На крају налити мало млека Када се јело послужи стави се кашика павлаке

Рибане бундевице на чушпајз

1л млека добро се укуваи 1/2кг шећера 2 кесице ванил шећера и 2 штангле чоколаде за кување Све се добро укува затим се у смесу ставе ораси да се згусне Кувати и даље док се дно у шерпи не види Затим се скине охлади и маже по обландама Обланде се исеку на ситне штанглице

Мамуша

У котлић се стави доста лука да се динста на води Одмах у лук се стави 1 велика кашика бибера и 5 бабура Све динстати на води Кад је издинстано у један суд се измеша 1 рибљи зачин са више од 1/2л парадајза, 2 добре кашике љуте црвене паприке, 2 велике кашике слатке црвене паприке, 2 велике кашике вегете, 4 - 5 лорбер листа и соли по укусу Све се смеша и стави у котлић са динстаним луком, налије воде и стави риба да се кува 20 минута Престати са ложењем како би се избистрило и добило црвену боју

Рибљи котлић на Мађарски начин

1/4л воде, 1/4 млека скувати 2 цела јајета, мало соли, мало шећера 1 квас (млеко да буде млако) Сипати полако брашно и лупати руком да буде меко Изручити на даску и поделити на 2 дела Растегнути оклагијом, покрити и оставити да ускисне Ускиснуто тесто растегнути, посути уљем, откинути крајеве и умотати са обе стране Ставити све у намашћену тепсију да кисне Премазати жуманцем и ставити да се пече

Луфт штрудла
Промоција здравог живота

Погледајте како активно провести викенд у Черевићу